fbpx

Gyermek program

Táborok, tematikus programok

Bring-Art Táborok

A Bring-Art Táborainkban egy különleges táborozási formát találtunk ki: vegyítjük a mozgást (biciklizést) és az alkotást (film, fotó, festés, drámajáték, stb). A budapesti bejárós táborunkat korábban a Műhelyünk falai között tartottuk, rövidebb délutáni játszóterezésekkel fűszerezve. Múlt évben a járvány miatt döntöttünk úgy, hogy szeretnénk minél több időt a szabadbnan tölteni. És a tapasztalataink fantasztikusak voltak: a gyerekek hamar megtanulták a közös városi biciklis közlekedést, figyeltek egymásra, segítették egymást. Budapesten olyan természetközeli helyszíneket fedeztünk fel, amik akármelyik vidéki tájjal vetekednek. A természet által inspirált landart alkotás felszabadítja a gátlásokat, oldja a megfeleléstől való félelmet. Jó, hogy van egy belvároshoz közeli, jól megközelíthető bázisunk, mivel a bejárós táborozás költségkímélő, érzelmileg a fiatalabb gyerekeknek is elfogadható. A biciklis csillagtúrákkal viszont a természetben, a napon, a friss levelgőn tudjuk tölteni az időt, ami az iskola vagy a lakás falai között töltött tanév után nagyon fontos, felüdítő érzés. Harmadik éve szervezünk nyári táborokat gyerekeknek az AZTA! Műhelyben, többen visszatérő táborozóink, és sok szeretettel várjuk az új csatlakozókat!


Rendszeres programok

Pliccs-placcs –  festős-maszatolós foglalkozás 20 hónapos kortól 4 éves korig

A foglalkozást ajánljuk a kíváncsi, mindent felfedezni és tudni vágyó gyerekeknek és bátor szülőknek. A cseperedő gyerekek számára fontos, hogy maguk is megtapasztalják az őket körülvevő világot. Megtapintsák, megszagolják, belenyúljanak – azaz kipróbálják, kísérletezzenek. A foglalkozások keretében a gyerekek megízlelhetik a közös és az egyéni alkotás örömét. Ismerkedhetnek a festékekkel, színekkel, az anyag közvetítő elemeivel (ecset, festőhenger, szivacsok, dugók, zöldségnyomdák…), és számos festőtechnikát  (folyatás, fröcskölés, nyomdázás, szimmetriafestés, fonalfestés, monotípia, sablonfestés stb.) próbálhatnak ki. Egyre bátrabban gyakorolhatják magukat, tevékenykedhetnek szabadon, belenyúlhatnak a festékbe, nyomot hagyhatnak a papíron ujjbeggyel, tenyérrel, lábbal és nem szólunk rájuk. A foglalkozások aktuális témák (évszakok, ünnepek), illetve kis mesék köré épülnek fel változatos tematikával. Az ismétlődő tevékenységek során a gyerekek egyre gyakorlottabbakká válnak, és így egyre nagyobb örömüket lelik a „munkában”. Játszócsoportunkban az alkotás folyamata, nem pedig a megalkotott mű áll a középpontban, bár minden egyes foglalkozásról hazavihetik a gyerekek munkáikat emlékbe. A kalandokhoz célszerű festős váltóruhát hozni! A foglalkozások 30 percesek. Előzetes jelentkezés szükséges!

Legközelebbi foglalkozások:


Öltögető – varró szakkör gyerekeknek

Régóta rágja a füled a gyerek, hogy meg szeretne tanulni varrni? Nem vagy egész biztos abban, hogy te lennél a legjobb varrás oktatója? Ne aggódj tovább, átvállaljuk! Megígérjük, hogy a tanfolyam végére gyermeked magabiztosan fog varrni!

Ennek a heti rendszerességű varró szakkörnek a vezetője profi varrónő, aki nagy tapasztalattal rendelkezik gyermekek oktatásában. A tervezett varró projektek a kisiskolás és a felső tagozatos gyerekek érdeklődéséhez igazodik. Nyomtatott munkafüzet, varrás leírások segítik, hogy otthon is lehessen gyakorolni, megismételni őket.  KIKNEK SZÓL? Minden varrni megtanulni vágyó, divatot kedvelő 7-14 év közötti gyereknek. MIKOR? Hétfőnként 16:30-tól 18:00-ig AMIT MEGTANULHAT: a varrógép biztonságos használata, a szövet szabása, hogy hogyan legyünk kreatívak és válasszunk ki színeket, szöveteket a különböző projektekhez; a 3 különböző alapöltés fajta megfelelő alkalmazása; hogyan kell biztonságosan használni a vasalót. 

Legközelebbi szakkörök:


Holnemvolt Játszóház

Mese, játék, kézműveskedés kisgyerekes családoknak. Pihend ki a sulit, töltődj fel mesével, játékkal, alkotással! Népi alkotóházunkban a mesélünk, játszunk, és a mesék által inspirálódva különböző technikával kézműves tárgyakat készítünk. Ezekhez természetes anyagokat használunk: fűt, fát, virágot, és az ezekből készült gyapjút, fonalat, textileket. Ötvözzük a mesehallgatás és az alkotás örömét. Az elkészült tárgyak nem csak látványosak, de hasznosak is lesznek. Az egyes foglalkozások témái az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódnak, a régi népi hagyományokra épülnek.

Legközelebbi játszóház:


Drámajáték szakkörök

A LEGJOBB DOLOG AMI EGY GYEREKKEL TÖRTÉNHET: D-R-Á-M-A-J-Á-T-É-K

Drámajáték csoportot indítunk csütörtök délutánonként az Azta! Műhelyben

Két korosztályt várunk váltott hetekben: 5-7 éves óvodásokat és 6-9 éves alsó tagozatosokat. Tájékoztató az bemutató szülőknek: A drámajáték csoport elsősorban játék, szórakozás, felszabadult együttlét. Emellett a drámajátéknak sokféle képességfejlesztő hatása is van: segíti a kommunikációs készséget, az együttműködő képességet, a kreativitást, a mozgást. A foglalkozások hangulata felszabadult, vidám, máskor meg fókuszált és feladatra koncentrált. A játékok oldják a feszültséget, a gátlásokat, új helyzetek, új szerepek kipróbálására adnak lehetőséget. Próba foglalkozáson való részvételre van lehetőség! Ha megtetszik, akkor várjuk a gyerkőcöt a folytatásra.

Legközelebbi alkalom:


FILMKÉSZÍTÉS KAMASZOKNAK!

Akár a mobiltelefonoddal is készíthetsz menő kisfilmeket. Hogy hogyan? Kell egy jó ötlet, társak, na és egy kis tudás arról, hogy hogyan is filmeztek a “nagyok”. Ötlet, storyboard, plánok, fókusz, svenk és tessék! Gyere, forgassunk együtt!

KIKET VÁRUNK? 10-14 év közötti fiatalokat, akiket érdekel a filmezés, szívesen kipróbálnák magukat egy filmes stáb valamelyik szerepében.

MIKOR? Péntekenként 16:00-18:00-ig

MIT KELL RÓLUNK TUDNI? A szakköröket filmes, drámapedagógus szakember vezeti. Így mind a filmezésbe, mind a kamera előtti színészi munkába bevezetjük a fiatalokat. A foglalkozások a közvetlen tapasztaláson és az aktív cselekvésén keresztül tanítanak: fejlesztik az önértékelést, az egyéni felelősségvállalást és a szociális kompetenciákat. A résztvevők érdeklődéséhez, személyiségéhez egyénileg alkalmazkodunk.

Legközelebbi alkalom: