fbpx

Fórum színház csoport

Description

Kurzus időpontok  | Alapfogalmak | Hol?

Egy nagy kalandra hívunk!

Az Agosto Boal-féle fórumszínházi gyakorlatokon alapuló csoportunk leendő résztvevői arra kapnak lehetőséget, hogy művészeti eszközökkel dolgozzanak fel társadalmi problémákat, amelyekben maguk is érintettek. Fórum színház csoportunk folyamata során a résztvevők szociális szerepeiket, élethelyzeteiket egymással megosztva közös témákat keresnek, majd az improvizációs játékokból rögzített színdarabot állítanak össze. A darab elkészülése mellett a folyamat része egy tréning, amely során egymás egyre mélyülő megismerése, a színjátszó eszköztár bővülése a cél. Végső cél az elkészült színdarab interaktív előadásokon való bemutatása a témában érintett nézőközönség számára.


Tisztázzunk pár alapfogalmat

Színház: valaminek a kifejezés a színpadon, a valóság ábrázolása a dramatizálás, a színjátszás eszközeivel.

Fórum színház: mindenki színháza, főleg azoké, akik változtatni akarnak, mert úgy érzik, hogy a társadalmi berendezkedés, a politika által igazságtalanság éri őket – valami egyenlőtlen, kiegyensúlyozatlan – és ennek hangot akarnak adni.

Célja: a vágy, a szükséglet kifejezése, a világ átalakítása. Az elnyomás tényére felhívni a figyelmet, elérni egy kollektív tudatosságot, a mikrotól makróig.

Eszközei: Agosto Boa módszere improvizációs gyakorlatokon, drámajátékokon alapul, aminek célja, hogy a rásztvevők színpadi jártasságot, magabiztosságot, eszközöket kapjanak. A választott téma feldolgozásához, a színdarab megformálásához is ezeket az eszközöket használjuk: az improvizált jeleneteket rögzítjük, majd előadássá rendezzük.

A fórum színházi előadás: a közönség aktívan bevonódik. Az előkészített jelenetekbe szerepcserével belépve saját megoldásokat mutathatnak be. Alműfajai a láthatatlan színház – amikor provokatív jelenetet adnak elő az utcán, a napi hírek színháza, vagy a törvényhozó színház.


Bemutató alkalom:

február 11.
Gyere el, próbáld ki, ha tetszik, akkor tarts velünk a folytatáson!

Aztán zárt csoportként folytatjuk:

Kéthetente pénteken 17:30-tól 20:30-ig
február 25, március 11,25 ápr 8, 22 május 6, 20

Hol?

AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely. Cím: 1145 Budapest, Bosnyák utca 7/b (a 7-es busz Tisza István téri megállójától pár lépés). Parkolás az utcán a hétvégén ingyenes. További információ: Gábor Zsuzsa: 20-5542337 vagy hello@aztamuhely.hu

Lejárt a tanfolyam

A kurzusok időpontjai

    További kurzus kezdő időpontok

    A dátumok elrejtése

    Megosztom a tanfolyamot
    Hozzáadás a naptáramhoz