fbpx

Hosszú ujjú felső varrás – több választható fazonban

Hosszú ujjú felső varrás választható fazonban

Description

Varrjunk télire! Akár az otthoni begubózáshoz akár egy kemény kinti edzéshez nélkülözhetetlen ruhadarab a hosszú ujjú felső: egy könnyű pulcsi vagy egy puha, kapucnis melegítő. Kezdő ruha varró workshopunkon megtanítjuk, hogy saját magad hogyan készítsd csodaszép felsőket. Kiválaszthatod azt a fazont, amit legjobban szeretsz!

A meleg felső az a ruhadarab, amiért mostanában leggyakrabban nyúlsz a szekrényedbe. És milyen jó, ha otthon vagy futás közben is csinosan tudsz felöltözni!

VIGYÁZUNK EGYMÁSRA! Workshopjainkon maximum 6 fő vehet részt. 70+45 nm-es nagy termünkben a higiénés előírásokat, maszk viselést betartva dolgozunk. A járvány időszakában sok időt töltünk otthon. Szeretnénk segíteni abban, hogy ezt az időt olyan tevékenységgel töltsd, ami feltölt, energetizál és további tanulásra, fejlődésre inspirál. Garantáljuk, hogy a nálunk tanult ismeretekre alapozott munkád eredményére büszke leszel.

A FAZON KIVÁLASZTÁSA
Milyen felsőt szeretnél varrni?
Kiválaszthatod azt a fazont, amit leginkább szeretsz (ejtett vállú laza, vagy a test vonalát követő póló, vagy egy több színből összerakott raglán ujjas).
Kiválaszthatod a nyak kivágás formáját (V alakú, kerek, csónak).
Hogy kapucnis legyen-e vagy sem, hogy kerüljön-e rá zseb vagy sem.A workshopon megkapod
– a saját méretedre készített szabásmintát,
– a lépésről-lépésre varrás instrukciót.Megtanulod,
– hogy hogyan helyezd el a textilen a szabásmintádat,
– az egyszerű háztartási varrógép overlock öltéseit használva tanulod meg a varrást, hogy az otthoni gépeddel is el tudd készíteni a következő darabot!

MILYEN ANYAGOT VÁLASSZ?
Rugalmas anyagot tetszés szerinti vastagságban! Egyrészt a pulcsihoz ez a legjobb. A mintáink rugalmas anyaghoz készültek. Kezdő varróként sokkal könnyebb dolgod lesz egy rugalmas anyaggal megtanulni egyes műveleteket, például az újja bevarrást, és ez sem egy elhanyagolható szempont!Ha vékonyabb anyagot választasz, akkor tökéletes felsőt kapsz a benti tevékenységhez. Ez lehet egy pamut jersey vagy viszkóz vagy egy véonyabb kötött anyag.Ha vastagabb, melegebb pulcsit szeretnél (sportoláshoz, kiránduláshoz, meleg aláöltözéshez), akkor a futter, a polár vagy akár valamilyen plüss anyag is finom, kellemes tapintást és jó hőtartást fog adni.Kombináld a színeket, mintákat! Sokat számít, hogy milyen színű anyagot választasz.

MIT ÉS MENNYIT VÁSÁROLJ?
Ha csak egy alap hosszú ujjú felsőt akarsz készíteni:
– 120 cm textil (140 széles), 30 cm passzé, cérna.
Ha kapucnit is szeretnél rá varrni:
– 150 cm textil (140 széles), 30 cm passzé, cérna
42 méret felett
– 170 cm textil ( 140 széles), 30 cm passzé, cérna.

Ha különböző anyagokat kombinálsz, ezek minőségben legyenek azonosak, hasonló vastagságúak. Ilyenkor gondolj arra hogy az adott alkatrész hosszát ráhagyással meg kell vásárolnod. Például mintásból a felső hosszát, egyszínűből az ujja hosszának megfelelő mennyiségű anyagot kell vegyél.Ha pamut viszkóz anyagot veszel, akkor szabás előtt avasd be!

AMIT A MŰHELYBEN MEGTALÁLSZ:
– A műhelyünk varró eszközeit, varrógépeit a workshopok során szabadon használhatod. Ha úgy gondolod, hogy szívesebben tanulnál a saját varrógépeden, arra is van lehetőség.
– Kávé, tea, szörp korlátlan fogyasztás.

AMIT HOZNOD KELL:
A varró projektedhez szükséges textileket, cérnákat, kiegészítőket. Az ízlésed szerinti színű, mintájú anyagot neked kell előre beszerezned. Szívesen adunk tippeket, hogy hol vásárolhatsz.!!! Fontos !!!
A megvásárolt textilt előzetesen mosd ki, hogy varrás előtt zsugorodjon. Az anyag vásárlásakor érdeklődj az eladónál a szövet tulajdonságaival kapcsolatban.

AMIT MEG FOGSZ TANULNI:
Workshopjainkon a gyakorlaton keresztül sajátíthatod el a szabás-varrás fogásait.
Megtanulod, hogy hogyan lehet a gyakorlatba átültetni azt, ami a szabásmintán látsz, a varrás leírásában olvasol. Ami most még kusza térképnek, idegen nyelvnek tűnik pár alkalom után ismerős és kedvesen csengő új zsargonná válik.

AKI A WORKSHOPOKAT VEZETI:
A női ruha varró kurzusokat Rangáné Galamb Margit női szabómester, tanár vezeti. Margó nagyon kedves, nagy tapasztalattal rendelkezik, precízen dolgozik, jól magyaráz, és mindenkire külön figyelmet fordít. Vallja, hogy alkotni jó, feltöltő, önbizalom erősítő élmény.

Lejárt a tanfolyam
Férőhely: 12 (8 Maradt még)

Tanfolyam megnevezése: Varrótanfolyam

  • AZTA! Közösségi kézműves és Barkácsműhely
  • Bosnyák utca 7/b
  • Budapest
  • Magyarország
  • Magyarország

A kurzusok időpontjai

  • 2021.01.30. 10:00 de.   -   4:00 du.
  • 2021.03.20. 10:00 de.   -   4:00 du.
Megosztom a tanfolyamot
Hozzáadás a naptáramhoz