Barion Pixel

Ismerkedés a varrógéppel

Tanuld meg profin használni a varrógépet

Megtanulnál varrógéppel varrni? A legjobb helyen jársz! Ez egy alapozó hobbi varrókurzus azoknak, akik a varrást választják kreatív időtöltésül. Tanuld meg a géppel varrás alapjait profi módon, hogy aztán a biztos alapokra épülő egyre gyarapodó varrás tudásodból csodálatos textil munkák szülessenek!

Lehet, hogy már van pár rossz emléked sikertelen próbálkozásokról a varrógéppel. Hurkolt a szál? Vagy be se tudtad fűzni? Nem tudtad a rengeteg varróprogram mire is jó?Ha eddig csak szenvedés volt a varrás, most itt az ideje, hogy ennek véget vessünk!

Oktatóink profik a varrásban! Lelkes, szenvedélyes varrónők, akiknek fontos, hogy a varrni tudás újra közkincs legyen. Jól kidolgozott tanmenetet évek során csiszoltuk, igazítottuk a résztvevők igényeihez. Lépésről lépésre leírást adunk a tanultakhoz, hogy ne neked kelljen jegyzetelned és a kurzuson tanultakat otthon is gyakorolhasd. Gyakorlaton keresztül tanítunk! Gyakorló feladatokon, próbaanyagon tanulunk, majd minden technikát, minden új tudást egy-egy jól használható, tetszetős háztartási textil elkészítésével zárjuk. Így már a varrógéppel való ismerkedés után pár órával büszkén tekinthetsz a saját magad által készített csodás darabokra.

Jó társaságban leszel! Hozzád hasonló – varrni vágyó – társakkal találkozhatsz, ötleteket cserélhettek, egymást inspiráljátok.

Mit fogsz megtanulni?

  1. a varrógép részei és működése, az egyenes varrás, amit elkészítesz: textil szalvéta
  2. a szegés cikk-cakk öltéssel, két anyag összevarrása, amit elkészítesz: pántos zsák
  3. talpcsere, a cipzár bevarrása, amit elkészítesz: cipzáros neszeszer

❤ Legyen a varrás mindenkié!

Pro-Bono ingyenes helyet biztosítunk annak, aki kéri! Feladatunknak tekintjük, hogy a varrást közkinccsé tegyük. Ezért minden kurzusunkon egy ingyenes helyet biztosítunk. Ha nincs módod a részvételi díj kifizetésére, akkor írj nekünk, és egyeztetünk, hogy melyik időpontra van hely.

Aki a workshopot vezeti

Gábor Zsuzsa

Szociálpedagógus vagyok. És nagyon szeretek készíteni, gyártani, alkotni. Szeretek rajzolni, és érdekelnek a különböző anyagok, textúrák. A másik érdeklődési köröm az emberi természet, kommunikáció. Szeretném, hogy egy olyan társadalomban éljünk, ahol egymás elfogadása, megértése, segítése alap. Azt gondolom, hogy ehhez az alkotás, a kreatív önkifejezés megtapasztalására az út. Ezt szeretném megosztani másokkal is. Ezért hoztam létre az AZTA! Közösségi Műhelyt.

Mit kell hozni?

Magadat és a lelkesedésedet. Minden mást nálunk megtalálsz! A munkadarabokhoz és a gyakorláshoz szükséges textilek és egyéb varráskellékeket mi biztosítjuk.

Ha saját varrógépeden szeretnél tanulni, akkor azt természetesen hozhatod . Kérlek ezt jelezd előre, és azt is, hogy milyen márkájú a saját varrógéped.

Ehhez a kurzushoz nem csak a varrógépet és az anyagokat, de egy lépésről-lépésre fotókkal ellátott leírást is adunk, ami segítségül szolgál az otthoni gyakorláshoz.

Ha nincs saját varrógéped, de szeretnél otthon is gyakorolni, tőlünk kölcsönözhetsz! Kölcsönzési díj: 500 Ft/nap (a kurzus résztvevői számára)

Lejárt a tanfolyam

A kurzusok időpontjai

    Megosztom a tanfolyamot
    Hozzáadás a naptáramhoz