fbpx

Középhaladó női ruha varró hétvégék

Description

Kezdőknek  | Baba-, gyerekruha varrás  | Anyagszükséglet | Hol?

Ha a női ruhavarrás mélyebb rétegeibe szeretnél belekóstolni

Az elmúlt években sokan megfordultatok nálunk. Az alapozó és kezdő öko-textil varró kurzusokon túl, varrtunk szoknyát, nadrágot, de még kabátot is. A közép-haladó női ruhavarró workshopot azoknak találtuk ki, akik az egyszerűbb női ruha szabásmintákon már túl vannak, a varrógépek használatában, a szabás technikájában és a ruhakészítés területén már szereztek némi jártasságot, és most szeretnének tovább fejlődni, a ruhakészítés mélyebb rétegeibe is belekóstolni a ruhák minden típusában. A kezdő női ruha varró kurzusaink (vagy azzal egyenértékű máshol szerzett tapasztalat) jó alapot biztosít a középhaladó színthez.

Mit tanulhatsz meg varrni?

Ezen a workshop sorozaton megadott program szerint haladunk. A bonyolultabb technikák elsajátítása miatt itt mindenki ugyanazt – természetesen a saját méretére alakított – a mintát használhatja. A különböző ruhatípusok komplexebb változataihoz tartozó varró projekteket úgy válogattuk, hogy többféle testalkathoz is illeszkedjenek. Célunk nem a minél jobban díszített, hanem a vonbalvezetésében egyszerűbb, angolos, de már haladó színtű megoldások varrástitkainak átadása.

A workshopok menete

Minden hónap első hétvégéjén lesznek a középhaladó női ruha varró workshopok. Ez egy jól követhető ritmust ad egész évre. Hónapról hónapra bővül majd a tudásod a női ruhavarrás terén. Év végére magabiztos ruhakészítő tudásswal fogsz rendelkezni. Tehát ha a hónap első hétvégéje van, akkor tudhatod, hogy az AZTÁban középhaladó női ruha varrás, itt a helyed!

A középhaladó női ruhavarró workshop alkalmai két naposak. A két nap alatt a szabásmintától el fogunk jutni a kész, méretre igazított ruhadarabig. A workshopok első napján az egyes ruhadarabok elkészítéséhez szükséges új technikával ismerkedhettek először próbaanyagon, kicsiben. Az a célunk, hogy a végső munkadarabon már egy második próbálkozással egy szebb eredményt tudjál elérni.

❤ Pro-Bono

Ingyenes helyet biztosítunk annak, aki kéri! Feladatunknak tekintjük, hogy a varrást közkinccsé tegyük. Ezért minden kurzusunkon egy ingyenes helyet biztosítunk. Ha nincs módod a részvételi díj kifizetésére, akkor írj nekünk, és egyeztetünk, hogy melyik időpontra van hely.

A workshop sorozat programtervét az évszakokhoz alakítottuk

November – bomba jó dzsekit

Ez a klasszikus bomberdzseki fazon, amerikában letter jacket-nek is hívják, mivel az egyetemeken a hátára az egyetem nevét, logóját szokták felírni. Készülhet műbőrből, vízhatlan anyagból, vagy más szövetből is. Bélése lehet puha, meleg polár vagy steppelt anyag. Az eleje cipzáros, nyakánál, ujja végé és az alján passzé . A két oldalán bevágott zsebek, cipzárral zárhatóak.

December – ing
Egy kényelmes, lezser fazont választottunk, ahol a nyakívet hasíték egészíti ki. Ezt hasíték alátéttel vagy rátett pánttal fogjuk eldolgozni és egy kellemes fonalú rávarrt gallérral tesszük ing formájúvá. Ez egy kényelmes, kellemes, sportos fazon, ami különböző ingszövetekből készülhet: természetes, viscose, flokkon pamut kevert szálas anyagból. Ezek kellemes puha, nem gyűrődő anyagok, apró virág mintás vagy kockás is lehet.

Január – ingruha

Az ing varrás elemeiben haladunk tovább: a ruha felső és szoknya részén is végig gombolás lesz. A V alakú nőies nyakkivágást egy finom kihajtós, és egy lekerekített rávarrt gallér teszi elegánssá. A szoknya rész szintén egy bővülő fazon, elől, hátul szűkítőkkel. Az eredeti modellnél a felső részt ráncolással rögzítették a szoknyához. Választható alternatív megoldásként a felső rész szűkítőkkel való csinosítása.

Februárban – nadrágot varrunk.

Ahelyett, hogy a boltok próbafülkéiben töltenéd az időt, és bosszankodnál, hogy egyik nadrág sem az igazi, gyere el nadrág varró workshopunkra, és igazítsd a szabásmintát a saját méretedre! Megmutatjuk, hogyan vegyél helyesen méretet, hogyan szabd ki az anyagot, hogy elkerüld a „lábcsavarodást”. Megmutatjuk, azokat a technikákat, amivel tartósak lesznek a varratok. Megtanulod, hogyan készíts sliccelt pántot az elejére, hogyan varrd bele a cipzárt profi módon. Kétféle zseb is lesz a nadrágodon: az elejére svájci zsebet készítünk, a hátuljár pedig rávart zsebek vagy bevágott zsebek közül választhatsz.

Március – tavaszi kabát

A nagyon népszerű vízesés galléru kabátot varrjuk újra. Múlt évben már két workshopunkon is nagy sikert aratott ez a modell. Nagyon szép, nőies fazon. Közepesen vastag, lágy esésű anyagot válassz hozzá. Egy rétegű, a belseje is szépen eldolgozott.

Április – szoknya

De nem csak varrjuk, hanem a szerkesztést is megtanítjuk! Így megtanulod, hogyan is készülnek a szabásminták, hogyl lehet változtatni, ha nagyobbra vagy kisebbre akarod alakítani. A szoknya szerkesztése egyszerű, és így pontosan a saját ízlésed és alkatod szerionti fazont alakíthatod ki.

Májusban – egy különleges nyári ruha

Ez a különleges alkalmakra vagy akár mindennapi viseletre is tökéletes nyári ruha az aljára toldott fémes csillogású anyaggal azt a benyomást kelti, mintha két ruhadarab (egy szoknya és egy tunika) lenne. Ezt a hatást a rávarrt kontrasztos színű pánt kelti. Ez a mindenkinek előnyös A vonalú, úgynevezett amerikai ujjkivágású modell láttatja a szép vállakat, laza szabása elrejti a has domborulatait. Különleges zseb megoldása a bevágott pántzseb, hátul pedig finom rejtett cipzárral nyitható. A nyakkör és karöltő és az alj egy eltérő színű textillel van pántozva, ami szépen keretezi a felsőtestet. Ezzel megtanulhatod színére varrt szegőpánt más néven eldolgozó pántok készítését.

Júniusban – overált varrunk.

Ebben a különleges ruhadarabban összegezzük a 2022/2023-as középhaladó varró workshop sorozat ismeretanagát: egy nadrág és egy felsőrész eggyüttese alkotja ezt a kényelmes viseletet, az egyrészes overált. Felül egy átlapolt felső, lent egy kényelmes nadrág. Akár hosszú akár rövid nadrágszárakkal, ujjakkal vagy ujjatlan megoldással, svéd- vagy rávarrt zsebekkel, te döntöd el. A gumis derékrész és az átlapolós felső kényelmessé teszi a le- és felöltözést. készülhet rugalmas jerseyből vagy más olyan anyag, aminek könnyed az esése. A jó esésű, könnyed anyagok szépen redőződnek, jól idomulnak a test formájához.

Aki a középhaladó női ruha varró workshopokat vezeti

Rangáné Galamb Gargit, ruhaipari mérnök, tanár. Margó édesanyjától tanulta a varrást, majd ez lett a szakmája is. Nem csak varró ember, de hosszú évek óta oktat is. Akik voltak már az AZTÁban megtapasztalhatták közvetlenségét, pontos és közérthető magyarázatait, láthatták csodás munkáit. Szenvedélye a népművészet, a népi öltözködés. Megtanulta a népviselet készítést és a népi játszóház vezetést is.

Hol?

AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely. Cím: 1145 Budapest, Bosnyák utca 7/b (a 7-es busz Tisza István téri megállójától pár lépés). Parkolás az utcán a hétvégén ingyenes. További információ: Gábor Zsuzsa: 20-5542337 vagy hello@aztamuhely.hu

 
 

Jelentkezés:

  • Select Event Date:

Pártolói tagság típus

Mennyiség: Összesen:
  • AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely
  • Bosnyák utca 7/b
  • Budapest
  • Hungary
Megosztom a tanfolyamot
Hozzáadás a naptáramhoz