fbpx

Női ruha varrás -egésznapos intenzív workshopok

Description

Kinek ajánljuk? | Mit fogunk varrni? | Amit mi adunk | Amit neked kell hoznod | Hol?

Egy nap alatt kész is van

Női ruha varró kurzusunkon minden hónap első szombatján egy-egy ruhafajtát tanulhatsz meg elkészíteni. Az egynapos intenzív alkalmak során az adott évszakhoz illő, jól használható ruhadarabot varrunk. Nem csak divatos és kényelmes ruhadarabbal gazdagodik így a ruhatárad, de az egy év alatt végigvesszük az összes női ruhafajta készítésének metódusát. Minden darabhoz részletes, lépésről-lépésre, fotókkal ellátott leírást és szabásmintát is adunk.

Őszi kabáttól a nyári shortruháig

Minden hónap első szombatján 11 órától 19 óráig női ruhát varrunk. Hogy mikor mit, itt láthatod: November 6. : vízesés gallérú őszi kabát × December 4: hosszú ujjú meleg felső × Január 22: kényelmes nadrág × Február 5. : pamut top × Március 5. : szoknya – amilyet te szeretnél × Április 2. : hálóruha szett × Május 7. : szoknya-ruha. Június 4. : nyári tuha

Kinek ajánljuk?

Ez egy kezdő ruhavarró tanfolyam. Azokat várjuk, akik alapszínten tudják kezelni a varrógépet. Ha tudsz egyenesen varrni, akkor nem lesz gond, a többit megtanítjuk! Nincs olyan, hogy kétbalkezes! Minden résztvevőnek egyénileg segítünk, hogy az elejétől a végéig minden munkafázist elsajátítson, és a nap végén egy szép kész darabbal térhessen haza. Amit tőled várunk az a kitartás, odafigyelés és türelem.

Amit mi adunk

A műhelyben háztartási varrógépeket használunk a tanuláshoz. Azt gondoljuk, hogy neked is ilyen géped van otthon, háztartási varrógépet fogsz használni a jövőben. A műhelyben van lehetőség a háztartási interlock varrógép kipróbására, használatára is. A munkához egy-egy kis varrókészletet biztosítunk a résztvevők számára. Ebben mérőszalag, jelölőkréta, szálvágó van. Nagy szabászati asztalainkon egyszerre akár négy ember is dolgozhat. Az egyes ruhadarabok szabásmintáját és a hozzájuk tartozó lépésről lépésre képekkel illusztrált leírást szintén megkapod. Ha minden hónapban eljössz, akkor egy saját kiegészítéseiddel ellátott “varró tankönyvet” gyűjthetsz össze.

Amit meg fogsz tanulni

Workshopjainkon a gyakorlaton keresztül sajátíthatod el a szabás-varrás fogásait. Megtanulod, hogy hogyan lehet értelmezni és alkalmazni azt, ami a szabásmintán látsz, a varrás leírásában olvasol. Ami most még kusza térképnek, idegen nyelvnek tűnik pár alkalom után ismerős és kedvesen csengő új zsargonná válik.

Aki a workshopot vezeti

A női ruha varró kurzusokat Rangáné Galamb Margit ruhaipari mérnök, tanár vezeti. Margó nagyon kedves, nagy tapasztalattal rendelkezik, precízen dolgozik, jól magyaráz, és mindenkire külön figyelmet fordít. Vallja, hogy alkotni jó, feltöltő, önbizalom erősítő élmény.

Amit neked kell hoznod

Minden ruhadarabhoz tartozik egy anyagszükséglet leírás, amit a jelentkezésed után küldünk el neked. Ebben a ruhadarab elkészítéséhez szükséges anyag fajtáját, mennyiségét és a szükséges kiegészítők felsorolását találod. Nem mindegy, hogy milyen anyaggal dolgozol! Kezdő varróként könnyebb lesz a dolgod, ha vastagabb, jobb tartású anyaggal kezded a tanulást. A másik szempont, hogy lehetséges, hogy az első ruhadarabok nem lesznek tökéletesek. Ezért túl drága anyaggal ne kezd a tanulást! Kérjük, hogy ezt vedd figyelembe az anyagválasztásnál.

Hol?

AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely. Cím: 1145 Budapest, Bosnyák utca 7/b (a 7-es busz Tisza István téri megállójától pár lépés). Parkolás az utcán a hétvégén ingyenes. További információ: Gábor Zsuzsa: 20-5542337 vagy hello@aztamuhely.hu

Jelentkezés:

  • Select Event Date:

Pártolói tagság típus

Mennyiség: Összesen:

A kurzusok időpontjai

  • 2022.06.04. 10:00 de.   -   4:00 du.
  • 2022.06.04. 10:00 du.   -   4:00 du.
Megosztom a tanfolyamot
Hozzáadás a naptáramhoz