fbpx

Ön-Varro-Más

Description

Kurzus időpontok  | Mit kell hoznni? | Hol?

Önismereti varrás

Ez az a workshop, ahol a varráson keresztül ismerheted meg önmagadat és a többieket.

– Micsoda?? – kérdezed. – Hogy mondod? – csodálkozol.

Pedig érted! Ugye? Tudod, nem kell magyarázni, hogy amit csinálsz az te vagy, ami tetszik vagy éppen nem tetszik, amit teszel vagy nem teszel, amit a szíved szerint, de mit szólnának hozzá, vagy ahogy régebben csináltad, de kikopott, pedig milyen jó is volt …

Na egy ilyen kalandra hívlak! Mert minden önismeret, amit teszel, csak nem mindig van rá alkalom, hogy megbeeszéljük. Itt most lesz. Mert ezt így találtuk ki.

Ismerkedés több színten:

  • önmagaddal, hogy most ebben a pillanatban mi van veled, hogy érzel, gondolkodsz, milyen fantáziáid vannak,
  • hogy ehhez mit szólnak a többiek, ők hogy látnak, mit gondolnak, éreznek, fantáziálnak arról, amit csinálsz.
  •  és perze a varrógéppel, mert varrni meg fogsz tanulni, az biztos! Ismerkedés a varrógéppel az alapoktól a textil munkák készítéséig. Nincs kétbalkezes ember, jó technikai alapok és gyakorlás kérdése az egész! Elsőre nem mestermunkák fognak készülni, annál sokkal több: a te munkáid

Ki találta ezt ki?

Gábor Zsuzsa, szociálpedagógus, művészetterapeuta és egy ideje hobbivarró. 6 éve vezetem az AZTA! Közösségi Műhelyt, ami egy olyan hely, ahol találkozhatunk, ismerkedhetünk, alkothatunk, feltöltődhetünk. Amikor Egerben tanultam a főiskolán, koliban laktam, ott mindez adott volt. Aztán a felnőtt életbe lépve ezt már jobban kellett szervezni, anyaként meg sokszor lehetetlennek tűnt, hogy megint lesz ilyen. Most van. Az AZTA!

Itt kezdtem el varrni tanulni. Kitünő tanáraim voltak. Balogh Erzsi, Flaskay Noémi, Droppán Csilla, Rangáné Galamb Margó. Hálás vagyok nekik, hogy bevezettek ebbe az új világba. Közben sok felismerésem volt magamról, hogy mit hoztam családi hagyatékként anyámtól, nagyanyámtól, hogy ebből mit szeretek, mit kellett elhagynom ahhoz, hogy úgy dolgozhassak, alkothassak, ahogy az nekem tetszik, olyan textileket készítsek, amiket szeretek, és szívesen használok, akár felveszek.

Művészetterápiát az MMSZKE égisze alatt tanultam, pszichodramatista vagyok és playback színész. Gyermek színjáték rendezést a Magyar Drámapedagógiai Egyesületnél, filmkészítést az ELTÉn tanultam. Az alkotás és az önismeret nálam nagyon összefügg, ez érdekel. Örülök, ha ebbe téged is bevezethetlek!

Mit fogunk csinálni?

– textilekkel, szalagokkal, gombokkal, fonalakkal dolgozni,
– egyénileg és együtt is alkotni!

Fogunk még

– beszélgetni,
– játszani,
– egymással találkozni,
– megismerni, felfedezni, rácsodálkozni.

Szóval ez egy művészetterápiás önismereti csoport lesz. Meg egy varrókurzus. Összeöntve.

Hétvégi intenzív workshopok


szombat 10-16 és vasárnap 11-16

Időpontok:

1. április 9 -10:

2. május 14-15:

3. június 11-12:

Gyere el, próbáld ki, tarts velünk az alkotásban és azon túl!

Mit kell hozni?

Magadat és a lelkesedésedet. Minden mást nálunk megtalálsz! A munkadarabokhoz és a gyakorláshoz szükséges textilek és egyéb varráskellékeket mi biztosítjuk. Ha saját varrógépeden szeretnél tanulni, akkor azt természetesen hozhatod .

Ha nincs saját varrógéped, de szeretnél otthon is gyakorolni, tőlünk kölcsönözhetsz! Kölcsönzési díj: 500 Ft/nap (a kurzus résztvevői számára)

Hol?

AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely. Cím: 1145 Budapest, Bosnyák utca 7/b (a 7-es busz Tisza István téri megállójától pár lépés). Parkolás az utcán a hétvégén ingyenes. További információ: Gábor Zsuzsa: 20-5542337 vagy hello@aztamuhely.hu

Lejárt a tanfolyam

A kurzusok időpontjai

    Megosztom a tanfolyamot
    Hozzáadás a naptáramhoz