fbpx

Rólunk

AZTA! Közösségi Kézműves- és Barkácsműhely

Zugló egy új közösségi térrel gazdagodott 2018 tavaszán: az AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely ekkor nyitotta meg kapuit a Bosnyák u. 7/b alatt található épületben. Közösségi műhelyünk az Esély-kert Alapítvány  és a Bike Kitchen Zugló projektje, amelyben különböző szakmák szakemberei gondos segédlete mellett kínálunk megfelelő teret, szerszámokat, gépeket a kézműves, ipari tevékenységek kipróbálására, elsajátítására, a szabad alkotó tevékenységre.

A műhelybe látogatók kilépve a vásárló szerepből készítővé válnak az együtt tervezett, kézzel gyártott tárgyak létrehozása során.

Az AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhelyt  úgy terveztük, hogy teljes körű eszköz és felszerelés készlet álljon az Ön rendelkezésére, így Ön úgy dolgozhat a projektjein, hogy szükségtelen aggódnia, hogy miként fogja megoldani az elkészítés egyes lépéseit.  

Jelenleg a varró és Bike Kitchen Zuglóval való együttműködés révén a kerékpárszerelő műhelyünk várja a látogatóit. Mindeközben dolgozunk a gépi kötő és az asztalos műhely megnyitásán. 

Még az sem jelent problémát, ha az AZTA! Műhelyben lévő gépek vagy szerszámok többségét sosem használta korábban. Az AZTA! Műhely  képzésekett kínál a létesítmény minden berendezéséhez. Az órák széles választéka lehetővé teszi, hogy megismerkedjen az egyes szakmák fogásaival, megtanulja, hogyan kell használni az eszközöket és felszereléseket, amire szüksége van.

Létesítményünk 350 négyzetméteren előadótermet, tanfolyam termet, műhelyeket és udvart foglal magába. 

Amit kínálunk

 • Eszköz és felszerelés használata – egyesek számára szükséges a bevezető kurzus sikeres elvégzése
 • Tágas műhely számos nagy munkaasztallal
 • 220 és 320 voltos aljzatok
 • Előadóterem
 • Tréning terem
 • Wi-Fi nagy sebességű internet-hozzáféréssel
 • Ingyenes parkolás az utcán
 • Találkozók, workshopok, tanfolyamok felnőtteknek és gyerekeknek
 • Gyerek játszószoba gyerekfelügyelettel
 • Nyomtatott tananyag
 • Konyha használata (hűtőszekrény és a mikrohullámú sütő)
 • Kávé, tea, üdítő.

Munkatársak

Projektvezető:

Gábor Zsuzsa

Varró műhely

Rangáné Galamb Margi

Végzetségem szerint ruhaipari mérnök-tanár, népi játszóház vezető, népviselet készítő vagyok. Magánéletemben egy kamasz lány büszke anyukája, és otthon kertészkedő feleség. Közel 10 éve tanítok. A varrás számomra nem csak mesterség, de alkotó folyamat is. Ezt szeretném átadni a tanítványaimnak. Mindig örülök, ha látom rajtuk, ahogy belefeledkeznek a munkába, az örömöt, büszkeséget, amikor megmutatjak, viselik a sajat készítésű ruháikat. A népi kultúrával, hagyományőrzéssel a lányom által kerültem kapcsolatba. A néptáncos ruháik varrásával kezdtem. Közben teljesen magával ragadott a népi kultúra  sokszínűsége, anyaghasználata, egyszerűségében rejlő nagyszerűsége.Hogy ezt tovább tudjam adni, előbb a  népi játszóház vezető majd viseletkészítő képesítést is megszereztem.

Guzorán Gabriella

Droppán Csilla

Gyerekkorom óta szenvedélyesen varrok, mindig örömmel tölt el, amikor taníthatom is ezt a csodálatos mesterséget. Női szabómester, pedagógus és komplex művészetterapeuta vagyok. Azt gondolok, hogy a varrás és az összes kreattív kézműves technika örömet okoz és kiteljesedik benne a lélek.

Bike Kitchen Zugló

Faltai Kruger László 

SZLIP ( Szabad Lakatosipari Páholy) 

Artur Björn okleveles üzemmérnök

Hidak és egyéb kismeretű lakatosszerkezetek gyártása javitása. Ugyan itt használt fúziós atomreaktor olcsón eladó. szakip@citromail.hu.SzLIP

Fészek Részek

Bergovecz László

Krúz Bike Company

Ostorházi Márton

Asztalos kis szoba

Greskovits Eszter