AZTA! Közösségi Kézműves- és Barkácsműhely

Zugló egy új közösségi térrel gazdagodott 2018 tavaszán: az AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely ekkor nyitotta meg kapuit a Bosnyák u. 7/b alatt található épületben. Közösségi műhelyünk az Esély-kert Alapítvány és a Bike Kitchen Zugló projektje, amelyben különböző szakmák szakemberei gondos segédlete mellett kínálunk megfelelő teret, szerszámokat, gépeket a kézműves, ipari tevékenységek kipróbálására, elsajátítására, a szabad alkotó tevékenységre.

A műhelybe látogatók kilépve a vásárló szerepből készítővé válnak az együtt tervezett, kézzel gyártott tárgyak létrehozása során.

Az AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhelyt úgy terveztük, hogy teljes körű eszköz és felszerelés készlet álljon az Ön rendelkezésére, így Ön úgy dolgozhat a projektjein, hogy szükségtelen aggódnia, hogy miként fogja megoldani az elkészítés egyes lépéseit.

Jelenleg a varró és Bike Kitchen Zuglóval való együttműködés révén a kerékpárszerelő műhelyünk várja a látogatóit. Mindeközben dolgozunk a gépi kötő és az asztalos műhely megnyitásán.

Még az sem jelent problémát, ha az AZTA! Műhelyben lévő gépek vagy szerszámok többségét sosem használta korábban. Az AZTA! Műhely képzéseket kínál a létesítmény minden berendezéséhez. Az órák széles választéka lehetővé teszi, hogy megismerkedjen az egyes szakmák fogásaival, megtanulja, hogyan kell használni az eszközöket és felszereléseket, amire szüksége van.

Létesítményünk 350 négyzetméteren előadótermet, tanfolyam termet, műhelyeket és udvart foglal magába.

Amit kínálunk:

 • Eszköz és felszerelés használata – egyesek számára szükséges a bevezető kurzus sikeres elvégzése
 • Tágas műhely számos nagy munkaasztallal
 • 220 és 320 voltos aljzatok
 • Előadóterem
 • Tréning terem
 • Wi-Fi nagy sebességű internet-hozzáféréssel
 • Ingyenes parkolás az utcán
 • Találkozók, workshopok, tanfolyamok felnőtteknek és gyerekeknek
 • Gyerek játszószoba gyerekfelügyelettel
 • Nyomtatott tananyag
 • Konyha használata (hűtőszekrény és a mikrohullámú sütő)
 • Kávé, tea, üdítő.

Varró műhely

Rangáné Galamb Margit

Ruhaipari mérnök-tanár, népi játszóház vezetője, népviselet készítő vagyok. Magánéletemben egy tinédzser lány büszke édesanyja és szerető feleség, aki szeret kertészkedni. Közel 10 éve tanítok. A varrás számomra nem csak mesterség, hanem kreatív önkifejezés is.. Ezt szeretném átadni a tanítványaimnak. Teljesen magával ragadott a népi kultúra sokszínűsége, az anyaghasználat és az egyszerűségében rejlő nagyszerűség. Hogy ezt tovább tudjam adni, először népi játszóház vezetői, majd jelmezkészítői képesítést szereztem.

Guzorán Gabriella

Ruhákat javítok, alakítok át. Ha látok egy ruhát, ami megtetszik, de mondjuk túl drága ahhoz, hogy megvegyem, akkor azon kezdek gondolkodni, hogy hogyan tudom megcsinálni. Addig kísérletezek, amíg úgy nem sikerül, ahogy én azt elképzeltem. Használt ruha boltokba járok kincseket keresni: csattokat, gumikat, stb. Bátran kérdezz tőlem, mert szívesen segítek, és ha nem tudom egyből a választ, akkor majd együtt fogunk megoldásokat keresni. És találni!

Kuratórium

Gábor Zsuzsa

Szociálpedagógus vagyok. És nagyon szeretek készíteni, gyártani, alkotni. Szeretek rajzolni, és érdekelnek a különböző anyagok, textúrák. A másik érdeklődési köröm az emberi természet, kommunikáció. Szeretném, hogy egy olyan társadalomban éljünk, ahol egymás elfogadása, megértése, segítése alap. Azt gondolom, hogy ehhez az alkotás, a kreatív önkifejezés megtapasztalására az út. Ezt szeretném megosztani másokkal is. Ezért hoztam létre az AZTA! Közösségi Műhelyt.

Sólyom Éva

Környezetvédő, leendő pszichológus és lelkes kerékpáros vagyok. Amikor kicseréltem az első defektet, és átfestettem egy régi széket, olyan nagyszerű érzés volt, hogy azt hittem, ez többet ér, mint tíz terápiás alkalom. Lehetséges, hogy amikor rendbe tesszük a körülöttünk lévő dolgokat, magunkat is javítjuk egy kicsit? Azért segítem az AZTA! Közösségi Műhelyt,, mert itt bárki megtapasztalhatja ugyanezt.

Bringa Műhely

Gangel Gergő